Резюме
Изображение на страница
  
  
Националния-център-за-киберсигурност-на-Холандия-актуализира-ръководството-за-TLS
Националният център за киберсигурност (NCSC- National Cyber Security Centre) на Холандия е публикувал актуализация на техните насоки за протокола за сигурност на транспортния слой (TLS), които имат за цел да подобрят сигурността на конфигурацията на TLS.
Националния център за киберсигурност на Холандия актуализира ръководството за TLS24.4.2019 г.
Microsoft-спира-поддръжката-на-Windows-7
След 14 януари 2020 г. Microsoft няма да предоставя ъпдейти за защита или поддръжка за персоналните компютри с операционна система Windows 7.
Microsoft спира поддръжката на Windows 720.3.2019 г.
SamSam-ransomware
​Министерството на вътрешната сигурност и ФБР на САЩ са идентифицирали участници в киберзаплахи, използващи SamSam ransomware, известен също като MSIL/SAMAS.A, насочен към множество индустрии, включително и някои критични инфраструктури в САЩ и по целия свят.
SamSam ransomware5.12.2018 г.
Защо-мобилната-сигурност-е-важна
Бързият прогрес в мобилната индустрия, във въвеждането на нови приложения и в развитието на облачните услуги прави мобилните устройства особено уязвими.
Сигурност на мобилните устройства 19.10.2018 г.
Сигурността-на-паролите
Проблемът с паролите е, че в ежедневието си ползваме огромен брой онлайн услуги и сме регистрирани в множество сайтове. Достатъчно много, за да е невъзможно да имаме различна парола за всеки от тях и да я сменяме редовно.
Сигурността на паролите10.10.2018 г.
1 - 5Напред