Регистриране
Добре дошли в CERT Bulgaria!

CERT Bulgaria е Националният Център за Действие при Инциденти в Информационната Сигурност. Мисията на центъра е да подпомага ползвателите на услугите му в извършването на проактивни дейности за намаляване рисковете от инциденти в информационната сигурност и да асистира при разрешаването на такива инциденти в случай, че вече са възникнали.

Центърът предоставя централизирана база данни с информация, свързана с осигуряване на сигурна и защитена информационна среда.


 • SamSam ransomware

  ​Министерството на вътрешната сигурност и ФБР на САЩ са идентифицирали участници в киберзаплахи, използващи SamSam ransomware, известен също като MSIL/SAMAS.A, насочен към множество индустрии, включително и някои критични инфраструктури в САЩ и по целия свят.

  Виж повече >>

  5.12.2018 г.

 • Сигурност на мобилните устройства

  Бързият прогрес в мобилната индустрия, във въвеждането на нови приложения и в развитието на облачните услуги прави мобилните устройства особено уязвими.

  Виж повече >>

  19.10.2018 г.

 • Сигурността на паролите

  Проблемът с паролите е, че в ежедневието си ползваме огромен брой онлайн услуги и сме регистрирани в множество сайтове. Достатъчно много, за да е невъзможно да имаме различна парола за всеки от тях и да я сменяме редовно.

  Виж повече >>

  10.10.2018 г.


НОВИ ВИРУСИ RSS
УЯЗВИМОСТИ RSS